Búvár -és kaland túra az Istenek szigetén

Búvár -és kaland túra az Istenek szigetén

394750 Ft

13 nap 12 éjszaka Balin 10 (+) merüléssel

2019.10.12 – 2019.10.26

13 csodálatos napot és 12 éjszakát töltünk el az idén ősszel Balin, az Istenek szigetén!

Utunk –  ahogyan, mint mindíg – nem csak a búvárkodásról fog szólni!

Kalandozunk, kirándulunk, fotózunk, élvezzük e hely kultúrális és kulináris sokszínűségét!

Megismerkedünk a balinézek vendégszeretetével, kedvességével!

Hagyjuk, hogy elvarázsoljon a sziget szépsége és ránk ragadjon a sziget nyugalma!

 

 

 

Árak:

 • Búvár: 394.750,- Ft
 • Kísérő: 279.990,- Ft

Extra merülések:

 • 3. merülés ugyanazon a merülőhelyen (Tulamben vagy Amed) 25,- USD.
 • 3. merüles mas merülőhelyen (Tulamben vagy Amed) 35,- USD
 • Éjszakai/hajnali merülés 45,- USD.
 • Gili Trawanganon 1 merülés 550.000,- IDR

 

Ár tartalmazza:

 • Az összes utazást a Bali repülőtérre érkezéstől távozásig
 • Az összes említett búvárkodást ólommal és 12 literes palackkal (levegővel töltve)
 • A szállásokat (két vendég egy szobában alapon)
 • Az összes program árát és az összes belépőt
 • A jelzett étkezéseket
 • A helyi vezető díját

Nem tartalmazza:

 • A repülőjegy árát
 • A repülőtéri illetékek árát
 • Fakultatív programok árát
 • A búvár biztosítás díját (kötelező)
 • A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás árát
 • A búvárfelszerelést bérlés árát, (kb 20,- USD \ nap)
 • Az egyéb étkezések árát
 • A személyes jellegű kiadásokat (pl. telefon, hordár, borravaló, ital stb.).
13 nap/12 éjszaka
12+ éveseknek ajánlott
 • Uticél
 • Indulás helyszíne
  Budapest, BUD
 • Indulás időpontja
  Érkezés a repülőtérre 9:15-kor | a repülőgép indulása 10:15-kor
 • Visszaérkezés időpontja
  Körülbelül 8:30
 • Javasolt ruházat
  Alkalmi, kényelmes sportos ruházat, túracipő, kalap, könnyű kabát.
 • Az utazási díj tartalmazza
  5*-os szálloda
  Félpanziós ellátás
  Repülőtéri transzfer
 • Not Included
  3* -os szálloda
  4* -os szálloda
  Extra All Inclusive ellátás
  Reggeli
1
1. nap: Megérkezés
A repülőtérről kényelmes légkondis autóval/busszal ~ 1,5 órát utazunk Ubudba. Szállásunk a Nick’s Pension -ban lesz. A szobák elfoglalása és az alvás vár ránk még aznap este!
2
2. nap: Rafting az Ayung folyón
Bali legnagyobb folyóján raftingolunk, amihez hatalmas sziklafalak, buja növényzet és egzotikus állatok adják a díszletet! Rövid oktatás és a felszerelés kiválasztása után jól kiépített lépcsőkön érkezünk az Ayung folyóhoz. 4-5 személyes raftokkal, hajónként egy helyi vezetővel evezünk az általában WW II-III nehézségű, mély szurdokban kanyargó folyón. A kb. 12 km-es távolságot 2 óra alatt tesszük meg. A víz hőfoka 26~27 °C! Az evezés végén a svédasztal mellett pótoljuk az elégetett kalóriákat! Majomerdő (Ubud) Délután irány Ubud, a majomerdő felkeresése! A város szívében található park híres az itt élő mintegy 600 makákóról. A majmok az emberhez teljesen alkalmazkodtak, így zavartalanul fotózhatók. Azért a csillogó ékszereket, napszemüvegeket, könnyen elvehető kiegészítőket érdemes jól elrakni, vagy a szálláson hagyni, mert a majmok sportot űznek az ilyen tárgyak megszerzéséből! (Ellátás: Reggeli, Ebéd)
3
3. nap: Downhill kerékpározás
Egy igazi kaland túra vár Ránk ezen a napon! Összteleszkopos bicajaink Kintamani falu mellett, a Batur vulkan peremén várnak csapatunkra. Változatos terepen, ösvényeken, murvás és aszfaltos utakon gurulunk, többször megállva helyi családoknál, ültetvényeken és kis falvakban. 35 km lefelé. Biztos kerékpározás elengedhetetlen, de a túrához nem kell speciális downhilles tapasztalat. A túra után a helyi kerékpáros barátaink családjánál ebédelünk. (Ellátás: Reggeli, Ebéd)
4
4. nap: Költözés, egyben túra nap Ubudbol-Amedbe a hegyeken át
Reggel elhagyjuk ubudi szállásunkat, hogy a hegyeken át a sziget keleti részére utazzunk. A célunk Amed halászfalvai, az Agung vulkán lábánál. Összepakolunk és bérelt kisbuszunkkal tovább utazunk, hogy folytassuk Bali felfedezését. Rizsföldek, Gunung Kawi sziklatemplom, Tirta Empul szent forrás, fűszerkerti séta megállókkal vezet az utunk a Batur vulkán pereméig, ahol elköltjük ebédünket. Onnan lehajtunk a kígyógyümölcs termelő vidéken keresztül Amed tengerpartjára. Nézzük a látnivalókat egy kicsit részletesebben: Gunung Kawi sziklatemplom: A XI. században épült templom együttes és temetkezési hely a Tirta Empul szent forrásból eredő Pakerisan folyó két oldalán helyezkedik el. A lépcsőkön leereszkedve a folyóvölgy mellett elhagyatott szerzetesi cellákat is találunk. Ez Bali legrégebbi, eredeti formájában fennmaradt temploma. A sziklafalba vájt, robosztus szentélycsoport a jávai-hindu királyságnak állít emléket. Igazi „időutazás” ide ellátogatni, annyira magával ragadó ennek a helynek a kisugárzása! Tirta Empul templom: A Tirta Empul balinézül szent forrást jelent. 962-ben épült a vízi templom és szakrális fürdőhely. Az itt található forrást a balinézek szentként tisztelik, gyógyító hatást tulajdonítanak neki, megtisztulási rituálékra jönnek ide. Különlegessége, hogy nem csak a hinduk, de a turisták is szent fürdőt vehetnek a forrás kútjaiban. Megtanulunk balinéz módra felajánlást tenni az isteneknek. Fűszerkert és Luwak kávé manufaktúra: A Batur vulkán peremétől lejjebb haladva találjuk a Buena Amertha Sari (BAS) fűszerkertet, ahol trópusi gyümölcsök és fűszerek között sétálhatunk. Itt megismerkedhetünk Bali kultúrnövényeivel, szemügyre vehetjük a többek között a szegfűszeg, vanília, kávé, kakaó, csilipaprika növényeit. A balinézek előszeretettel fogyasztják az itt található gyógynövényekből készült teákat és kávét. A leghíresebb terméke a Kopi Luwak vagyis cibetkávé, ami amerikában akár 100 dollárba is kerülhet egy csészével, itt azonban jóval kedvezőbb áron kóstolhatják a vállalkozó szelleműek. Közben meg lehet lesni a cibeteket is, akik nélkül nem jönne létre a kávé sem. Batur vulkán: Bali egyik legszebb, ma is aktív 1717 méter magas vulkánja. Érdekessége, hogy egy óriási kalderán belül található a vulkáni kúp, ami a nagyobb kaldera pereménél magasabbra nyúlik. A kaldéra pereméről csodálatos kilátásban és ebédben lehet része az ide utazónak, amit a Batur krátertava tesz felejthetetlenné. (Ellátás: Reggeli, Ebéd)
5
5. nap: 2 merülés Amedben partról besétálva
Lipah, vagy Jemeluk és Japán hajóroncs. Egyszerű parti merülések, tökéletes hely a búvárfelszerelés kipróbálására és a kisúlyozásra, szép korallok sekély vízben, szalag angolna bohóchalak és egyéb szirti halak társaságában. Japan hajóroncs- 4 km busz út, parti merülés. Maximum 9 m mélységben fekszik egy kb 20 méteres ismeretlen eredetű hajóroncs, színes korallokkal es halakkal ellepve, a merülés többi része a roncs mögött elterülő max 25 m mélységben fekvő csodás korallkertben folytatódik, ahol pygmy csikóhalat, levél skorpio halat és a környék legváltozatosabb és legegészségesebb koralljait találhatjuk. (Ellátás: Reggeli, Ebéd)
6
6. nap: 2 merülés Tulambenben partról (Liberty hajóroncs)
Tulamben - Liberty, Drop off - A híres Drop-off és Coral Garden merülőhelyek mellett egyértelműen a második világháborúban elsüllyedt 120 méteres Liberty nevű hajóroncs kínálja a legtöbb látnivalót. Hólyagfejű papagájhalak, hatalmas magányos barrakudák és a napot elsötétítő makrélarajok teszik megunhatatlanná a vízalatti barangolást. A roncs, amely 3 és 28 méter közötti mélységben fekszik, kezdők és haladók számára egyaránt ideális merülési lehetőséget jelent. (Ellátás: Reggeli, Ebéd)
7
7. Nap túra a környéken autóval/busszal
Tirta Gangga vízipalota, Ujung vízipalota, Tenganan tradicionális Bali aga falu, csoki készítő Charlie fantasztikus tengerparti műhelye, White sand beach strandolas. (R) Tirta Gangga vízipalota: Gangga az indiadi szent Gangesz folyóra utal, a Tirta pedig szent vizet jelent. Az egykori királyi palotát és fürdőt Karangasemi király alapította, a hegyek között, rizsföldekkel körülvett gyönyörű területen. A trópusi parkban medencék, halastó, szökőkút, kőfaragások és szobrok találhatók. A legnagyobb szökőkút a hely jelképévé is vált. A király a fürdőt a királyi család kényeztetésére alapította 1946-ban. Az Agung vulkán 1963-as kitörése majdnem teljesen lerombolta, majd amennyire tudták rendbe hozták. Ujung vízipalota: Az egyik legszebb vízi palota Bali szigetén, amit még Karangasemi király hozott létre. Itt megérezheted az ősi királyok elragadó hagyatékát. Az óriási, paradicsomi kertben a karangasemi birodalom egyik megmaradt épülete és halastava található. Tenganan, animista, aga falu: A ‘Bali Aga’ a sziget eredeti, őslakos népessége. A mai balinézek az egykor szintén hindu Jáva szigetéről érkeztek és keveredtek a ‘Bali Aga’ őslakossággal. Tenganan egy ősi balinéz falucska, amelyben máig élnek az ősi hagyományok, szabályok és ceremóniák. Ilyen bali aga faluból már csak három maradt az egész szigeten, így féltve óvják őket. Érdekes a hindi és az animista vallás keveréke, minden élőlénynek lelke van, így tartják ők. Az animista hit fennmaradását mutatja a démonok jelenléte és az erős spiritualitás is. A helyiek ugyanúgy imádják és tisztelik a fákat, mint ahogy azt a legtöbb animista törzs is teszi. A fa szent, elpusztulásakor egy démoni szellem szabadul fel. Ezért aztán tilos a fák szándékos kivágása ezen a környéken. Charlie csokoládé és szappangyár: A tengerparton, kókusz pálmák között található, már a helyszín és az itt található óriás hinta - amivel szinte az óceán fölé lehet kilebegni - elég látnivaló. A kis bambusz kunyhóban azonban bio étcsokoládét készítenek, Balin termesztett és hidegen sajtolt kakaóbabból, amit meg lehet kóstolni és vásárolni belőle. Ezenkívül kókuszpálmaszirupot, trópusi juharszirupot, étcsokoládés rizscsokit, kézzel készített szappant, naptejet és egyéb testápoló termékeket is gyártanak. (Ellátás: Reggeli)
8
8. nap: 3 merülés Nusa Penidan
Manta point, Crystal bay, vagy SD. Utazas 1 óra Padangbaiba, onnan speedboattal Nusa Penida szigethez kb 40 perc. Két merülés között könnyű ebéd a hajón. Bali leghíresebb hajós merülőhelyei: Manta Point, Crystal Bay, ahol megcsodálhatjuk a fenséges manta rájákat, és további első osztályú vízalatti csodák várnak a búvárokra. Haladó búvároknak ajánlott merülések. (Ellátás: Reggeli, Ebéd)
9
9. nap: 2 merülés partról Tulamben közelében Kububan
Ezen a napon két merülésünk lesz Kububan. Megmerülhetjük az új hajóroncsot. Ez egy nemrégiben elsüllyesztett kb 80 méter hosszú hajóroncs, mely már most vonzza a tengeri elővilágot és azontúl rengeteg meglepetést tartogat a búvárok számára. Mélymerülés, mivel a roncs maga minimum 16, maximum 32 méter mélységre csúszott le, de a korallzátony mellette szintén élvezetes merülőhely a kevésbé tapasztalt búvárok számára. A második merülés vagy a Kubu coral gardenben lesz, amely egy szines koral szirt rengeteg szírti hallal és esetleges szirti cápa látogatásával.. Alternativként merülhető a tulamben drop off, vagy coral garden merülőhelyek, esetleg ha a társaság kiváncsi makro merülésre (nincs koral, csak homok, de rengeteg fura élőlény, pl béka hal, harlequin shrimp, mimic octopus..)...vagy (igény szerint) merülhetünk még Candi Dasa Mimpang, Tepekong helyeken. Ez utóbbi híres Mola Mola merülő hely. (Ellátás: Reggeli, Snack)
10
10. nap: 2 merülés Amedben jukung hajóval
Bunutan, Deep Blue, Amed Wall, vagy Jemeluk wall, áramlásos merülések. Kihajózás dzsukunggal (indonéz tradicionális halászhajó) A szomszédos öblökben található merülőhelyeken áramlásos szirtmerülés a program, ahol van esély szirti cápával, barracudával és egyéb nagyobb testű vízilényekkel találkozni. Hatalmas hordó szivacsok, pink legyező korallok teszik igazán változatossá a vízalatti környezetet. (Ellátás: Reggeli)
11
11. Nap Költözés Gili Trawangan/Lombok szigetre
Reggeli órákban elhajózunk gyorshajóval Amedből a híres Gili szigetekre (1 óra). Elfoglaljuk a szállásunkat és a mai nap pihenő nap, alkalmas sétára a szigeten, sznorkelezni a partról. (Ellátás: Reggeli)
12
12. nap: Szabad program
Tökéletes alkalom opcionálisi merülésre, mely a szállástól induló hajóval történik, 3 különböző időpontban naponta. Merülés után a hajó mindig visszatér a bázisra/szálláshoz. Egy merülés 550.000 rp. (Ellátás: Reggeli)
13
13. nap: Utazás Jimbaran tengerpartjára és túra a sziget déli csücskébe
Gyorshajóval dél körül indulunk a szigetről Padangbaiba (2-2,5 óra), onnan pedig buszokkal utazunk tovább a repülőtér közelében lévő  szállásunkra . Útközben még meglátogatjuk az Uluwatu templomot, ami egy tengerből kiemelkedő szirt tetejére épült és a sziget egyik legfontosabb tengeri szentélye. Ezután a tengerpart egyik híres szörf paradicsomában csodálkozhatunk rá az ügyes ifjú " Szörf Titánokra". Jimbaran tengerpartja a kiváló éttermeiről híres. Mi is megpróbálunk egy szuper éttermet keresni, ahol egy búcsú vacsorával zárjuk kalandjainkat Bali szigetén. (Ellátás: Reggeli)
14
14. nap: Transzport a reptérre
Az utolsó napunkon már csak egy rövid utazás vár Ránk a szigeten a repülőtérig, majd egy hosszabb az édes otthonunkig!

Túra helyszíne

Szállások

 • UBUD: Nick’s Pension
 • AMED: Hidden Paradise Cottages vagy Uyah Resort and Spa
 • AMED: Hidden Paradise Cottages vagy Uyah Resort and Spa
 • KUTA: Pelangi Bali Hotel

0 Vélemények

Meals Overall Szállás Transport Úticél Value For Money

POST A REVIEW

Bali sziget Indonéziában

 • A Kis-Szunda-szigetek legnyugatibb tagja, Jávától keletre, Lomboktól nyugatra fekszik. Bali 3,2 kilométerre keletre helyezkedik el Jáva szigetétől, és mintegy 8 fokkal délebbre az egyenlítőtől. Kelet–nyugati irányban a sziget kiterjedése 153 km, észak-déli irányban 112 kilométer, területe 5633 km².
 • Indonézia 33 tartományának egyike, a tartományi főváros, Denpasar a déli részén található.
 •  Legmagasabb pontja a 3142 méter magas Gunung Agung nevű aktív vulkán, mely utoljára 1963 márciusában tört ki. A sziget középső és keleti részét hegyek alkotják, melynek a Gunung Agung a legkeletibb tagja. Az 1717 m magas Gunung Batur szintén aktív.
 • A szigetet korallzátonyok övezik. A déli részen levő strandok homokja általában fehér, míg az északiak és a nyugaton fekvők fekete homokkal borítottak. Az északkeleti Padangbai strandjain mindkettő megtalálható: a nagyobbik strand fehér, míg a délebbi sokkal sötétebb.
 
 • Bali népessége 3 151 000 fő (2005).
 • A sziget ad nagyrészt otthont Indonézia hindu kisebbségének.
 • A lakosság 93%-a hindu, a legnagyobb kisebbséget pedig a muszlimok alkotják. A muszlim többségű Indonéziával szemben Bali lakosainak 93%-a balinéz hindu vallású, mely vallás a Délkelet-Ázsiából érkező hindu hit és a helyi hiedelmek keveréke.
 • A legelterjedtebben használt nyelv a balinéz és az indonéz, és mint a legtöbb indonéz ember, a szigetlakók nagyobb része két vagy három nyelvet is beszél. Létezik néhány helyi balinéz nyelv is, de a legtöbb helybeli a modern balinézt beszéli.
 • Régebben a kasztrendszer és a törzsi hovatartozás határozta meg, hogy ki melyik balinéz nyelvet használta, de ez a hagyomány eltűnőben van. Bali híres a táncművészetéről, valamint a festészetéről, szobrászatáról és a fafaragásokról. A balinéz gamelán zene rendkívül fejlett és változatos. A táncok hindu történetekből (például a Rámájanából) mutatnak be jeleneteket. Híres balinéz táncok a pendet, legong, baris, topeng, barong és a kecak.
 • Az ország legnépszerűbb idegenforgalmi célpontja, híres a magas fokon űzött művészetekről, beleértve a táncot, szobrászatot, festészetet, bőr-, és fémművességet valamint a zenét.

Időeltolódás
 • Plusz 6/7 óra.

Vízum
 • Indonézia új törvényei szerint magyar túristák számára a vízum 30 napra ingyenes. +6 hónapig érvényes útlevél szükséges.

Higiénia
 • A higiéniás viszonyok nem felelnek meg az Európában szokásosnak. A csapvíz nem fogyasztható.

Egészségvédelem
 • Kötelező védőoltás nincsen, az ajánlott oltásokkal kapcsolatban felvilágosítást nyújt: Nemzetközi Oltóhely (1138 Bp., Váci út 174., Tel: 465-3809) vagy a megyei ÁNTSZ-ek.

Elektromos hálózat
 •  A feszültség: 220 V.

Valuta
 • A helyi valuta az indonéz rúpia (IDR), 2018 decemberében a következő tájékoztató jellegű, nagyságrendi árfolyamokkal lehet számolni:
 1. 1 USD = 14,500 IDR
 2. 1 EUR = 16,600 IDR
 • Mind az eurót, mind a dollárt sok helyen váltják, de az USD esetében a nagyobb címlekekre (50 és 100 dolláros) általában jobb árfolyamot adnak, mint a kisebbekre. Fontos tudnivaló: 2006. évnél korábbi dollár bankjegyeket a legtöbb helyen nem hajlandóak beváltani, vagy csak lényegesen rosszabb árfolyamon! Az euróval nincs ilyen probléma. Bankkártyát a helyi ATM-ekben tudunk használni, maximum 2,000,000 RP vehető fel egyszerre (kb 40e HUF). Hitelkártyát a nagyobb éttermek és bevásárló helyek szoktak elfogadni.

Időjárás
 • Napozáshoz a magas faktorú napozószer elengedhetetlen. Napszemüveg használata javasolt. Átlagos nappali hőmérséklet 28-32 °C. Rövid trópusi esőzésekre számítani kell

Az árszínvonal
 • Lényegesen alacsonyabb, mint Magyarországon, egy indonéz étteremben tett kulináris kalandozás általában nem kerül fejenként 600 forintnál többe, pizzát 600-800 forint körül ehetünk, de egy - Jimbaran idilli, homokos tengerpartján elköltött - friss és bőséges hal- és rákvacsora is megáll 2000 forintból
 
Vám
 • Indonéziában erős cenzúra működik, pornográf tartalmú filmeket vagy újságokat szigorúan tilos behozni. Az országban bármilyen kis mennyiségű kábítószer birtoklása automatikusan több éves börtönbüntetést von maga után.
 
Alkohol
 • Indoneziába beutazáskor 1 liter alkohol behozatala megengedett személyenkent, és ezt általaban le is ellenőrzik a határon.
You don't have permission to register