A pillanat élménye

A pillanat élménye

Megvan… ez az a pillanat, amit kerestem!!!! Ezért éltem, hogy ezt megéljem.

Vagy mégsem, hiszen az már elmúlt.

Jó akkor a következő pillanat lesz az.

Ez is elmúlt, vége akkor most mi legyen, lehet, hogy már rég elmúlt a nagy pillanat, amiért érdemes volt élni, vagy még csak ezután jön?

Honnan fogom tudni, melyik lesz az?

Lehet, hogy a fiam születése volt az? vagy az első autóm vásárlása?  vagy, mikor levetettem magamat egy daru kosarából a mélybe?  vagy mikor előre éltem át a víz alatti csodát?  vagy majd a Zenta expedíció lesz a csúcs a pillanatok pillanata? vagy lehet, hogy a Blue Hole-ban 120 méter mélyen lesz az a pillanat, mire mindig is vágytam?

Na ez az a kérdés ami mostanában foglalkoztat!!!

Az egész heti, év végi őrület után, mikor mindenki rohan, hogy minden be legyen fejezve még az idén.

A karácsonyi nagybevásárlások őrülete után, mely mostanában már nem is a pihenésről és a szeretetről szól, mint régen, hanem a rohanásról a kapkodásról, az utolsó pillanatban történő bevásárlásról, miközben még gőzöd sincsen, hogy kinek mit is vegyél.

A Szenteste előtti estén történt vita után, hogy kinek mi is az elképzelése az ünnepekről, hogy kinek miről is szol a karácsony……………………. Én ma úgy ébredtem, hogy élvezni fogom a pillanatot, az összeset, melyek velem fognak megtörténni. Nem fogok lemaradni egyről sem.

Az utóbbi időben értettem meg hogy számomra mi is a pillanat élménye.

Sokszor csak egy csésze finom kávénak a kortyolgatása. Helyet adva hogy az íz világ kibontakozhasson az ízlelő bimbóimon.

A napfény simogató hatása mikor végigfut az arcomon, a víz frissessége, mikor merülés előtt beteszem a fejem a vízbe és hagyom, hogy a hatás átjárja a testem minden porcikáját.

A fiam mosolya, mibe beleborzong a testem , vagy a csínytevő tekintete, mely boldogsággal áraszt el miközben tudom, hogy most valami rosszaságot fog elkövetni.

Egy buddhista mondás szerint a pillanat átadja helyét egy másik pillanatnak.

Sajnos mi foglyai maradunk néhány pillanatnak, mely mindenkinek más és mást mond, mindenkiből más és más érzést vált ki. Az a pillanat mely nekem a nagy pillanatnak tűnik az a mellettem lévő embernek lehet, hogy csak egy a sok közül, neki az egy átlagos kávé íze, egy átlagos napsugár melegsége.

Neki lehet, hogy hideg a víz, mely nekem a frissességet jelenti és a mosoly is csak egy a sok közül.

Nem tudom, hány pillanat lesz még, mely segít majd abban, hogy boldogan éljük az életünket,  én leülök és időt szakítok arra, hogy élvezzem, a kávé izét, a nap melegét, a víznek a frissességét és a mosolyt, melyet mástól kapunk.

Megpróbálok én is adni magamból mindenkinek valamit, ha az csak egy mosoly lesz, vagy csak egy ölelés vagy egy kézfogás, hogy más is átélhesse a pillanat élményét.

ÉN átadom magam a pillanat élményének, mindent megteszek azért, hogy minden pillanat a nagy pillanat legyen.

Tedd ezt te is.

Vedd észre hogy az élet nem csak a rohanásból áll.

Az élet így is úgy is elrohan, de ha élni fogod minden pillanatát, akkor nem veled rohan csak melletted.

Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet.

Tímár TiborYou don't have permission to register